Регистрация на стрийм


Вашият стрийм няма да може да бъде изтрит от вас, за това внимавайте за грешки в полетата.[Dota2] Психологията зад системата за Low Priority. Има ли надежда?
maxresdefault

Днес ще ви запознаем с малко по-необичайна тема, обхващаща света на Dota 2, възникнала преди около седмица в Reddit.

sample_report

Потребителят “Pasco” реши да сподели в subreddit-a на играта интересно интервю на психолог от Valve, в което става дума за политиката на компанията относно tutorial-а за начинаещите, вземането на мерки срещу toxic играчите, опитите за подобряване на community-то и методите им за усъвършенстване на matchmaking системата.

От интервюто става ясно, че всички действия, които компанията предприема във връзка с общността около играта и които огромна част от тази общност смятат за недообмислени, са на база сложни изводи, стъпващи върху емпирична каузалност. Подобна система от психологични зависимости, например, е вплетена в ranked matchmaking-а, с намерението да ни помогне да осъзнаем сами грешките си, за да не бъдем толкова токсични по време на игра.

Въпреки, че статията изнася данни, че приблизително 8% от играчите на Dota 2 са постоянно са в low priority, “Pasco” отбелязва, че след масивните промени върху matchmaking системата и smurf акаунтите, качеството на игрите значително се е повишило според обратната връзка на играчите.

Очакват се и нова инжекция на заучени фрази, които да подпомогнат учещите се, като ще се използва подход подобен на този в Rocket League. Този тип промени изглежда по-късно ще се прехвърлят и в друга, от най-известните игри, а именно CS:GO

За по подробна информация кликнете тук, а за снимки от самата презентация тук.
За още вълнуващи, нестандартни и интересни теми не забравяйте да следите сайта и ако още не сте харесали страницата ни – какво чакате!

Статията е написана от Стоян “Seprent” Илиев

OGRE
FACE
OGRE
STREAMS

OGRECAST
TV

За нас

OgreCast започна като символ на единството между две съзнания, обединени към постигането на една цел, а именно развитието и поддръжката на гейминг обществото в България.

© Copyright Ogrecast 2015
Developed by dSc kostaDINOw
Design by KDesign