Регистрация на стрийм


Вашият стрийм няма да може да бъде изтрит от вас, за това внимавайте за грешки в полетата.Учебни часове по електронни спортове в Норвегия

 

Всеки е изпадал в лека форма на деградация в часовете по Информационни технологии, където Ви „учат“ как да работите с отегчителни Word, Excel и т.н. и правите всевъзможни логота, сметки и изчисления за поредната партида продукти на компанията X. Разбира се, почти за всеки 12 годишен, който е писал „важните“ документи и писма на родителите си и чат-пат е разбирал от компютри, тези скучни поредни 40 минути винаги са били като ад. Точно поради този факт винаги се е намирало време за някой друг бърз Minesweeper, Icy Tower или Mortal Kombat докато учителят не гледа.

Garnes-Vidaregåande-Skule

Garnes Vidaregåande Skole е едно малко по-различно публично училище, където няма да има нужда да минимизирате Word-а, за да поразцъкате нещо скришом. Тази гимназия, намираща се в китното норвежко градче Беген, ще вкара в учебната си програма специални часове по електронни спортове от Август тази година. Всички ученици записали се за тази програма, ще имат седмично по 5 часа, които ще се водят наравно с традиционните часове по Физическо възпитание.

Както знаем, опитът не е всичко и затова тези 5 часа няма да бъдат напълно прекарани пред мониторите. Запланувани са 90 минутни специално оптимизирани тренировки, за конкретните нужди на избраната игра, които ще развиват рефлексите, силата и издръжливостта на младежите. Petter Grahl Johnstad – директор на научния отдел, споделя в интервю за Dotablast, че представянето на учащите ще бъде оценявано на базата на: знания върху играта, умения, комуникативност, кооперативност и тактически качества.

Sports-class-at-Garnes-Vidaregåande-Skule

До този момент от Garnes са съобщили, че ще има само 2 различни курса, от които заинтересуваните ще могат да избират през първата година на обучение. Dota 2, LoL, CS:GO и Starcraft 2 са възможни варианти, като все още не е официално съобщено кои ще са големите заглавия. Но едно е ясно със сигурност, че проблеми с лага и неудобството няма да имат от норвежката гимназия. За хората, избрали тази програма, ще има осигурен специален кабинет, оборудван с геймърски столове и съвсем сносни компютри с видео карти Nvidia GeForce GTX 980Ti. Лична свобода ще бъде предоставена на учениците при избора им на персонална хардуерна екипировка, която ще е единственото закупено от тях.

Факт е, че това не е първото училище с намерения да включи часове по компютърни игри. Миналата година, друго училище, от съседната скандинавска страна – Финландия, е предприело мерки за вмъкването на електронните спортове в училищните си занятия. Тази все по-нашумяваща и прогресираща мода към електронните спортове не бива да бъде омаловажавана и презирана, поради краткотрайния си престой на голямата спортна сцена. Тези училища и всички бъдещи техни курсисти са доказателство за иновативността и реалния потенциал на този нов вид спорт.

OGRE
FACE
OGRE
STREAMS

OGRECAST
TV

За нас

OgreCast започна като символ на единството между две съзнания, обединени към постигането на една цел, а именно развитието и поддръжката на гейминг обществото в България.

© Copyright Ogrecast 2015
Developed by dSc kostaDINOw
Design by KDesign